Det senaste inom hudvård för din atopisk dermatit tillhandahålls av riktiga hudläkare

Det senaste inom hudvård för din atopisk dermatit tillhandahålls av riktiga hudläkare

Vad är eksem

Eksem är ett hudtillstånd som gör att din hud blir röd, skalig och kliande. Det är vanligare hos barn men kan förekomma i alla åldrar. Eksem är ett kroniskt tillstånd och idag har inget botemedel hittats. Eksem; emellertid är ett behandlingsbart tillstånd i viss utsträckning. Det finns saker du kan göra för att lindra klåda eller förhindra utbrott. Några av dessa åtgärder använder inte hårda kemikalier, tvättmedel, tvål eller parfymerad lotion och andra produkter som kommer i kontakt med din hud. Du kan också applicera medicinsk kräm eller salva för att lindra symtomen.

symtom

Det finns olika symtom på eksem och inte alla personer med eksem upplever alla symtom. Några av symtomen på eksem inkluderar; torr hud, klåda, små knölar, röd eller gråbrun lappar som kan förekomma i händer, fötter, ben, nacke och andra delar av kroppen, fjällande hud, knäckt hud, förtjockad hud och rå och känslig hud på grund av repor.

Eksem börjar vanligtvis när patienterna är unga vid 5 års ålder och eftersom det inte finns något botemedel, sträcker det sig till tonåren och vuxenlivet. Vissa patienter kan gå igenom en tidsperiod mellan uppblussen, vissa till och med under flera år.

Typer av eksem

Det finns flera olika typer av eksem: Atopisk dermatit, kontaktdermatit, dyshidrotiskt eksem, Nummular eksem, Seborrheic dermatit och Stasis dermatit. Alla typer av eksem orsakar rodnad och klåda, men vissa orsakar också sug eller blåsor. Det är möjligt att ha mer än en typ av eksem samtidigt.

Även om orsaken till eksem är okänd, säger en del forskare att en kombination av gener och miljöutlösare kan orsaka eksemet.

Eksem är inte smittsamt och du kan inte "fånga" det från att vara i kontakt med en person med tillståndet.

Olika typer av eksem kan förekomma i olika kroppsdelar men alla orsakar rodnad och kliande hud. Med alla typer av eksem rekommenderas att du undviker att använda följande typer av produkter: Lösningsmedel, industrikemikalier, hårda tvättmedel, tobaksrök, blekmedel, sura livsmedel, hudvårdsprodukter med alkohol och tvål och parfym.

Behandling

Det finns olika sätt att behandla eksem, mediciner, naturläkemedel och egenvård.

At leve med dermatitis og stress

mediciner

 1. steroid. För att minska inflammation (vanliga läkemedel; Hydrokortison, Fruticason, Betamethason, Methylprednisolone, Desonide, Fluocinonide, Alclometason)

2.Antihistamin för att minska eller stoppa en allergisk reaktion. (vanliga läkemedel; hydroxyzin, cetirizin)

Självvårdsbehandlingar

 1. Ultraviolett ljus för att behandla allvarligt hudskick
 2. Fuktighetskrem för att lugna huden
 3. Barriärkräm (som vaselin) för att skydda huden
 4. Koltjäraxtrakt för att lugna den kliande huden

Naturläkemedel

 1. Aloe vera. Det är känt för dess antibakteriella och sårläkande egenskaper.
 2. Äppelcidervinäger för att balansera hudens surhetsnivåer och bekämpa bakterier
 3. Blekar i badet som kan döda bakterierna på hudens yta, inklusive S. aureus , vilket orsakar staph-infektioner.
 4. Kolloidalt havregryn som är antiinflammatoriskt och antioxidant för att minska torrhet i huden, skalning, grovhet och klåda.
 5. Kokosolja, som innehåller frisk fettsyra för att återfukta huden.
 6. Honung är ett naturligt antibakteriellt och antiinflammatoriskt medel.
 7. Teträdolja, som också är känd för sina egenskaper som antiinflammatorisk, antibakteriell och sårläkning.
 8. Förändringar i kosten. Du kan lägga till fler antiinflammatoriska livsmedel i din kost, såsom fisk, bladgrönsaker, färgglad frukt, grönsaker, bönor, linser. Försök också att eliminera mejeri, ägg, soja och vete, som är kända inflammatoriska livsmedel.
 9. Undvik starka värmekällor. Den varma, torra luften kan uttorka huden och förvärra klåda av eksem.
 10. Undvik exponering för kallt väder. Kalla vintervindar kan också torka upp din hud. Håll huden täckt. Se särskilt till att samla in barn och små barn som är mer känsliga för exponeringen för det hårda elementet. Vinterluften kan vara mycket torr, med hjälp av luftfuktare under vintersäsongen kan det hjälpa huden att torka upp.

Slutsats

Det finns inget botemedel mot eksem, men människor kan ofta hantera sina symtom med hjälp av hemmiljöer, inklusive naturliga geler och oljor, medicinerade bad och koständringar.

Om eksem är svårt eller inte svarar på hembehandlingar kan det vara en bra idé att se en läkare. Gör det genast om ett barn eller ett barn utvecklar ett nytt utslag.

En läkare kan förskriva steroider krämer eller andra receptbelagda läkemedel för att behandla inflammation.