Diabetes: Hur man äter ordentligt så att du får tillbaka din vitalitet

Diabetes: Hur man äter ordentligt så att du får tillbaka din vitalitet

Diabetes är inte världens slut

Diabetes är en vanlig sjukdom som många av oss verkar få någon gång i livet. Du kan få det som ett barn, som kallas barndomsdiabetes. Eller i alla åldrar, så du måste övervaka för symptom och se din allmänläkare för uppföljningar om du någonsin har diagnostiserats. Med korrekt behandling kan du kontrollera det utan att behöva ta medicin eller insulin i vissa fall.

Vilka är symtomen? Och finns det mer än 1 typ?

Treatdiabetes

Det finns Diabetes 1 och Diabetes 2. Vi kan inte heller glömma svangerskapsdiabetes för att det också finns där ute. För att avgöra vilken du faktiskt har skulle det krävas en resa till läkaren för att få den bekräftad officiellt, vilket du antagligen har planerat redan. Om du upplever något symptom bör du följa och se läkaren eftersom det kan vara precis det som räddar ditt liv. Symtomen för var och en av dem är följande.

Diabetes 1

Det involverar bukspottkörteln. När detta organ i din kropp vägrar att göra något insulin som är där problemet börjar. Dina celler behöver insulin och om det inte finns några kommer problemen att uppstå så långt som symtom. Även om det bara ger lite insulin kan det vara problem.

Diabetes 2

Detta kan vara samma scenerio som diabetes 2 när eller om kroppen avvisar sitt eget insulin på något sätt. Du kommer att märka symtomen på hunger som har ökat, suddigt syn, en lust att använda badrummet (för att urinera) oftare och / eller bara bli övertrött trött. Det kan vara väldigt förvirrande när du fortfarande har det men ändå upplever brist på symtom. Det är när det blir svårt.

Denna typ av diabetes kan behandlas esier. Med hjälp av livsstilsförändringar som att hyra ofta, kost, och vid sista utväg insulinbehandling kan saker komma tillbaka på rätt väg igen. Du vill prova saker på det naturliga sättet med dieten och utöva och sedan se om du fortfarande behöver insulinbehandlingen eftersom det alltid är hälsosamt på det sättet men för all del aldrig utesluta det sistnämnda helt alls. Medicinering är där av en anledning för att hjälpa till.

Graviditetsdiabetes

Om du är kvinna och gravid är det här det här kommer in. Ingen man kan få det här och endast pregnamt kvinnlig. Om din barnläkare testar dig för det bör du lyssna på vad som föreskrivs för att få en hälsosam graviditet samtidigt som du tar hand om dig själv. Detta kan bara säkerställa en bra graviditet. Om du är 35 år eller äldre, har en viktproblem eller familjehistoria med diabetes bör testning vara oftare än inte. Symtomen är nästan samma som ovan med illamående och ofta infektioner hud, urinblåsan och vaginal.

Är diabetes en evigt sjukdom?

Ja, det kan logiskt vara med dig resten av livet. Det har förekommit några fall där det har försvunnit helt efter en betydande livsstilsförändring som dock är konstant.

Bästa sättet att förhindra det?

Det skulle vara att hålla din vikt nere, klippa ut och eventuellt testa den så långt som en rutinmässig årlig sak. Man kan inte vara för försiktig, och det är nog bäst att fånga det från start.