Slutar du för snart? Hur man behandlar för tidig utlösning

Slutar du för snart? Hur man behandlar för tidig utlösning

För tidig utlösning: Det är inte bara för tonåringar i American Pie

Klinisk orgasme

För tidig utlösning kan verka som en rolig slaglinje att fnissa men det är en stor skamorsak hos många unga och gamla män. Det kan påverka ditt självförtroende och din känsla av värde. Det kan orsaka frustrationer i dina sexuella relationer och det kan kännas som om det inte finns något hopp för ditt sexliv.

Vem det påverkar

Många unga män och pojkar drabbas av frågan om för tidig utlösning eftersom de går igenom puberteten och de tidiga tonåren. Vanligtvis i kombination med spontana erektioner som kan vara pinsamt för den unga pojken. Det korrigerar vanligtvis sig när den unga mannen mogen. Men du skulle bli förvånad över det faktiska antalet män som går igenom denna fråga i många olika livsfaser. Överallt rapporterar 30 – 70% av män att de har upplevt det någon gång i deras liv. Det är den vanligaste sexuella störningen hos män under 40 år. I mycket av historien ansågs det vara en psykologisk sjukdom, och det fanns inga kända organiska orsaker.

Vad det är

För tidig utlösning uppstår när en man ejakulerar utan kontroll eller orgasmer för snabbt. Det finns många skäl till varför detta kan hända och några av dessa skäl kan vara depression, stress eller mental eller emotionell hälsa som alla kan förvärra detta tillstånd. Det finns växande bevis för att vissa biologiska faktorer kan göra att vissa män är mer benägna att för tidig utlösning.

Varför det händer

Några av de saker som kan få detta att hända med en man är intensiv upphetsning mot en annan person, känslan av hans boxare eller lakan som gnuggar mot hans penis, ansträngning under träning som orsakar mer blodflöde till penis, vilket gör att det är upprätt och därifrån peka på varje ljusstimulering som får honom att nå orgasm. Detta kan inte bara ske under sexuellt / oralt samlag utan även under onani. Vissa män kan få en erektion plötsligt och för tidig utlösning utan att ens beröra penis.

Vilka är effekterna

Som du kan föreställa dig kan dessa fall där du inte befinner dig i en sexuell miljö vara förödande pinsamma. Men detta kan vara lika stressande när det händer med en partner. Sex är en form av stort nöje och anslutning för många par. Att njuta av sensationerna hos en annan persons kropp, och närma sig och ansluta genom de känslomässiga aspekterna av sex. Men när en man har sin orgasm för tidigt kan detta göra att den andra parten är upprörd. Mötet förkortas utan att den andra personen släpps. Detta kan skada förhållandet på många sätt inklusive känslomässigt. Det kan göra en man så generad att han undviker sexuell kontakt tillsammans, i rädsla för att det ska hända igen.

Hur man undviker

Men det finns hopp för den här mannen. För en, vanligtvis med tid och mognad, kommer problemet att lösa sig själv. Men det finns några saker du kan göra för att lösa problemet förr. Första saker först, att erkänna att det finns ett problem är utan tvekan det allra första steget i att lösa problemet … medge att du har ett. Att ha öppna och ärliga diskussioner om frågan kan vara mycket skrämmande och skrämmande men det är avgörande. Du bör ha samtal med din partner om detta och försäkra dem om att det är något du vill arbeta med och att du kan använda lite tålamod och stöd. Det är inte något att skämmas eller bli generad över.

lösningar

Av de många tekniker du kan prova, är några saker att tänka på att onanera en timme eller två innan sexuellt samlag för att försena utlösning under sex. Du kan försöka undvika direkt sex och njuta av andra former av sexuell lek, fokusera på nöjet med aktiviteten som helhet och inte sätta så mycket tryck på klimaks och sex själv. En annan sak att prova skulle vara bäckenbottenövningar. Svaga bäckenbottenmuskler försämrar din förmåga att försena orgasm. Dessa övningar hjälper till att stärka dessa muskler och kan ge dig mer kontroll innan utlösning. Du kan också överväga att använda kondomer eftersom de tenderar att minska känsligheten i penis. Det finns till och med kondomer som du kan köpa som innehåller bedövningsmedel och är gjorda av tjockare latex.

Dessa funktioner kan avsevärt öka din chans att en erektion varar mycket längre för din partner att njuta av.

Kontakta din läkare

Många metoder kan hjälpa till med din för tidig utlösning, så prata med din läkare idag för att se vilka metoder som är rätt för dig och din partner.