För tidig utlösning: den självuppfyllande profetian - hur du får ditt liv tillbaka!

För tidig utlösning: den självuppfyllande profetian – hur du får ditt liv tillbaka!

För miljontals män över hela världen är en av de mest pinsamma frågorna de har haft att ta itu med i sina personliga liv den som kallas för tidig utlösning. Det har uppskattats att 30% av svenska män hanterar denna fråga för närvarande. Men det har länge trott att dessa procentsatser är låga på grund av att de inte har rapporterats av de flesta drabbade.

Dessa faktorer inkluderar att skämmas och inte vilja söka hjälp för ett sådant personligt problem

Längre Orgasm

För dem som inte är bekanta med problemet är det när mannen sladdar ut kort efter att ha trängt in i sin partner med sin penis, vanligtvis på mindre än en minut. Det bör emellertid noteras att det inte finns någon fastställd tid att den sexuella handlingen ska vara.

Vad som definierar handlingen som klimmer för tidigt beror på vad båda parterna i förhållandet känner är olämpligt

Det är också angeläget om att påpeka att handlingarna med orgasm och utlösning är helt två olika saker. Precis som vissa kvinnor kan ha angenäm sex och inte kunna orgasm, kan vissa män också nå orgasm utan utlösning. Handlingen av utlösning har två faser, emissionen (när sperman är blandad) och utvisningen (när penis anstränger vid basen och gör att spermvätskan frigörs från kroppen). Även om denna störning kan inträffa i alla åldrar, är det vanligare hos yngre män. Yngre män, som har mindre erfarenhet av att hålla kvar förmågan att "komma", kommer ofta att hantera frågan om för tidig utlösning då och då. Det finns två specifika kategorier för för tidig utlösning, livslångt (där mannen alltid har hanterat det) och förvärvat (där det händer när det inte har gjort tidigare). Orsakerna till för tidig utlösning är stora och varierande: stress, ångest, högt blodtryck, en alltför känslig penis och biverkningar av medicinering är bara några värda att nämna.

Erektil dysfunktion (ED) kan också vara en orsak till för tidig utlösning, eftersom penis blir mjuk efter utlösning

Naturligtvis kan resultatet till detta vara en enorm nackdel för en mans kärleksliv, vilket gör att han känner sig som om han inte kan behaga sin partner. Det finns i allmänhet inga medicinskt specifika test för att diagnostisera för tidig utlösning, eftersom det är ganska uppenbart när en man är i nöd från att ha det. Många behandlingar finns tillgängliga, inklusive piller och enheter. Om en läkare tror att orsaken är ED, behandlas ED först för att se om det är länken till för tidig utlösning.

En av de nyare enheterna på marknaden kallas "Förlängd", och dess syfte är att desensibilisera penis till stimulering, vilket gör att användaren kan hålla längre

Under kliniska prövningar av anordningen konstaterades att 61% av män som testade den lät nästan 8 minuter till sin sexuella handling före utlösning. Den lilla vibrerande plastkoppen som används under huvudet på penis kommer dock inte billig men kostar 0.
Ofta används en teknik där penis dras tillbaka kort före utlösning och pressas under huvudets bas tills trangen passerar. Start-stop-metoden är en annan som används, där drivningen sker tills kort innan den kommer och sedan stannade och startade. Detta upprepas tre gånger fram till fjärde gången när mannen slutligen kommer att utlösas.

Onani före sex, minst en timme, hjälper också till att desensibilisera penis och gör att mannen också kan ha sex under en längre tid

Vissa par har sökt råd för att arbeta genom problem som kan stressa mannen och få honom att komma tidigare än han behöver.

Ett läkemedel som specifikt används vid behandling av för tidig utlösning kallas Dapoxetin, som tas 1-3 timmar innan den sexuella handlingen ska ske

Detta läkemedel faller inom kategorin SSRI , som huvudsakligen används för behandling av olika depressiva störningar. Det här är inte en fråga som män bör låta hålla sig i vägen för att hålla de de älskar glada i sovrummet. Med rätt behandling och allvar som tagits för att lösa problemet kan en stor majoritet av män så småningom komma över frågan om för tidig utlösning och återuppta med ett roligare och mer fullständigt sexliv och kunna behaga sin partner såväl som sig själva.