För tidig utlösning: förstör humöret, men inte så länge

För tidig utlösning: förstör humöret, men inte så länge

För tidig utlösning är inte en dödlig sjukdom, men det är ett tillstånd som gör att människors liv blir obekväma och obehagliga. Men det värsta av detta tillstånd är att det inte bara drabbar män utan också orsakar allvarliga skador på kvinnors känslomässiga hälsa.

Mænds helbred

Vad är för tidig utlösning?

Denna typ av sexuella tillstånd är när mannen ejakulerar under en tid snabbare än normalt. När mannen ejakulerar snabbare skapar han ett obehag mellan personen som lider av tillståndet och den andra individen som han har sexuell kontakt med.

Finns det män med för tidig utlösning i Sverige?

I Sverige som i alla andra länder lider ett stort antal män av för tidig utlösning. Enligt de senaste studierna är 12,2 miljoner människor i Sverige män, varav minst 21% lider av PE (för tidig utlösning). Vi pratar bara om ett lågt antal, 2,562 000 (21%) är lägsta procenttal, eftersom samma studie som utförts av Royal Sverigen College of General Practitioners, den högsta andelen män som lider av PE i landet når upp till 31% av hela manliga befolkningen.

Vad är möjligheten att jag kan drabbas av för tidig utlösning?

Om du är den typ av person som ofta onanerar flera gånger om dagen , har du stora chanser att drabbas av PE i framtiden. Det är en av de främsta anledningarna till att en man kan utveckla PE i sitt personliga liv. Du kan själv ställa den personliga diagnosen genom att ta den tid du ejakulerar. En man kan hålla minst 10 till 15 minuter under sexuell kontakt innan han ejakulerar. Men om du lider av PE kan ditt tidsintervall för utlösning vara mellan 3 och 6 minuter. Vissa män med PE ejakulerar på mindre än 2 minuter. Vanligtvis attackerar EP män mellan 18 och 35 år. Men under den senaste studien indikerar de visade procentsatserna inte åldersgrupper, det sägs att någon man av de 12 miljoner som bor i Sverige kan lida av PE när som helst.

Finns det effektiva behandlingar för PE?

I Sverige och de flesta länder med personer som lider av detta tillstånd är erbjudandet av behandlingar för PE stort. Men för varje man är behandlingen annorlunda, eftersom det finns möjligheten att vissa människor lider av PE på grund av fysiska eller psykologiska orsaker. Det mest kända läkemedlet för behandling av PE är Dapoxetine. Detta läkemedel används av män i laglig ålder upp till 65 år. Det är ett av de mest kraftfulla alternativen på marknaden för att bekämpa PE. Ursprungligen känd på marknaden som Pilgry, men tack vare de olika erbjudandena på marknaden kan köpare hitta billigare alternativ. De flesta män söker också psykologisk hjälp för att behandla PE. Vissa yrkesverksamma säger att för tidig utlösning kan orsakas av höga nivåer av stress eller trauma orsakade av sexuella upplevelser.

Andra läkemedel används för att behandla PE indirekt

Vissa män tar sildenafilcitrat för att få mer varaktiga erektioner oavsett hur många gånger mannen ejakulerar. Dessa typer av läkemedel i kombination med kondom använder för att öka prestanda under sexuell kontakt.

Vad är möjligheten att hitta ett permanent botemedel mot PE?

Chanserna är höga om mannen söker all möjlig hjälp. Som vi nämnde tidigare kan PE orsakas av fysiska eller psykologiska problem. Studier indikerar att det finns externa faktorer som orsakar skada på människans sexualitet och detta kan utlösa PE. Sådana saker kan upptäckas under psykologisk hjälp för att hitta botemålet. I Sverige är det möjligt att hitta ett botemedel mot för tidig utlösning. Det svåra är att de flesta män inte vet vart de måste gå för att börja få behandling, eftersom de flesta av dem skäms för att avslöja att de lider av PE. Den vanligaste professionella för att behandla PE är urologer, men sexuell psicologiområde finns på de flesta sjukhus och kliniker.

Kombinationen av droger, psykologhjälp och förändringar i människans personliga liv kommer att vara viktigt för att hitta ett permanent botemedel, men det finns också fall som är kroniska och endast kan behandlas tillfälligt.

Ju yngre den som lider av PE, chanserna att läka fullständigt är större med någon behandling. Läkemedlen har inga långvariga biverkningar, vilket garanterar att kort och långvarig användning inte är så skadligt för den manliga kroppen.