Personer med diabetes kan inte bearbeta socker korrekt, vilket resulterar i stora mängder socker som skickas till blodomloppet, vilket resulterar i låg energi, tröghet, irritabilitet, trötthet, viktminskning eller förstärkning och synproblem.

Personer med diabetes kan inte bearbeta socker korrekt, vilket resulterar i stora mängder socker som skickas till blodomloppet, vilket resulterar i låg energi, tröghet, irritabilitet, trötthet, viktminskning eller förstärkning och synproblem.

Diabetes

Utmaningar att leva med diabetes

Under våra liv lider vi av många problem och störningar i vår kropp, vare sig det är för vår kost, för vårt livsstil och andra faktorer som på något sätt orsakar ett tillstånd i våra dagliga liv.

Vad är diabetes

Diabetes definieras som att det är en kronisk sjukdom där det finns ett märkbart överskott av glukos i blodet och urinen, detta beror på en minskning av sekretionen av hormonet insulin eller en brist på dess verkan.

Hur det behandlas

För dem som inte känner insulin är ett hormon som hjälper glukos att penetrera celler för att ge dem energi. Diabetes av typ 1 har onormaliteten i stora mängder glukos eller socker i blodet och dessutom verkar det som om bukspottkörteln slutar producera insulin. Farorna med denna sjukdom är att de med tiden kan påverka kroppens huvudorgan, såsom hjärta, blodkärl, nerver, ögon och njurar,

Orsaker och symtom

Orsaker och symtom, Den exakta orsaken till typ 1-diabetes är okänd. I allmänhet förstör kroppens eget immunsystem, som normalt bekämpar skadliga virus och bakterier, felaktigt cellerna i bukspottkörteln som producerar insulin. Andra möjliga orsaker är följande: Genetik, exponering för virus och andra miljöfaktorer
Familjebakgrund. Alla med far, mor, bror eller syster med diabetes typ 1 har en något högre risk att drabbas av sjukdomen. Genetik spelar också en stor roll och förekomsten av vissa gener indikerar en ökad risk för typ 1-diabetes.

Geografisk plats

Förekomsten av typ 1-diabetes tenderar att öka när man rör sig bort från ekvatorn. Även om typ 1-diabetes kan visas i alla åldrar, visas den vid två kritiska ögonblick. Det första kritiska ögonblicket inträffar hos barn mellan 4 och 7 år och det andra hos barn mellan 10 och 14 år. Ett av de mest ökända symtomen på denna sjukdom är ökningen av törst hos den drabbade individen, även om detta symptom inte är lika sant eftersom det kan variera beroende på temperaturen och fuktigheten i miljön där individen bor, andra symtom.

Bieffekter

Mer synlig är suddig syn eftersom denna sjukdom påverkar synen allvarligt, vissa fall av personer som har avancerad diabetes ses eftersom deras syn förvärras till att bli nästan blind.
Eftersom detta är en sjukdom som drabbar och okontrollerat blodsystemet, producerar det i stort sett oavsiktlig viktminskning, vilket i sin tur orsakar trötthet och trötthet som gör att den drabbade individen tappar styrka.
Människor som lider av denna sjukdom bör ha en strikt diet låg i sockerarter eftersom deras blodsockernivå är för hög; Utöver detta kan de inte drabbas av snitt eller skador på huden eftersom insulin inte finns i kroppen, nämnda skada läker mycket långsamt, vilket kan leda till krabbor och i värsta fall kan det förlora den skadade lemmen.

Förstörelse av en cell

Denna process sker genom total förstörelse av en cell som kallas holmar som är ett kluster av celler som är ansvariga för att producera hormoner som insulin och glukagon med en rent endokrin funktion. De utsöndrar också immunoglobuliner. Denna sjukdom kan inte förhindras, men då kommer vi att ge dig några tips så att du vet hur du kan kontrollera sjukdomen.
injicera insulin eller använd en insulinpump.

Ha en hälsosam kost och följ en måltidsplan

Mät blodsockernivåerna dagligen. Kosten är en av de viktigaste faktorerna eftersom du måste gå ner på ett stort sätt för att inte eliminera överskott av socker och salt från kroppen, äta många grönsaker som morötter, broccoli, chard, dricka gröna smoothies, undvika extrema söta eller efterrätt. Men lugn, oroa dig inte, om du lider av denna sjukdom och du är en älskare av söta saker, finns det för närvarande sockerliknande formler utan socker, särskilt för diabetiker, utöver detta finns det många andra produkter som du kan konsumera utan något problem.

En hälsosam livsstil är nyckeln

Försök alltid att upprätthålla ett hälsosamt liv och i harmoni med din kropp, låt yoga slappna av och håll dig frisk, se till att inte få några skador och du kan kontrollera denna sjukdom, som hittills inte finns något botemedel. Det är därför du måste upprätthålla denna livsstil resten av livet eftersom du annars kan bli värre och gå vidare till fas 2 av diabetes som är lite mer komplex och svår att hantera.